COMMUNICEREN
& PRESENTEREN
Hoe houd je je klanten en collega’s zo actueel en doelgericht op de hoogte van wat je bedrijf allemaal te bieden heeft? En dan bij voorkeur ook met zo min mogelijk handelingen en kennis van systemen?
Waar je 5 jaar geleden nog behoorlijk tijd nodig had om uit te leggen wat de termen “digital signage” of “narrowcasting” betekenen, zijn dit tegenwoordig een bekend begrippen. Met deze oplossingen kun je op gerichte tijden en op gerichte plaatsen je gerichte boodschappen aan een gericht publiek tonen. Een hele mond vol, maar hiermee is de tijd om je publiek te benaderen drastisch verkort en wordt het ingezet in bijvoorbeeld retail, maar ook voor interne (bedrijfs-)nieuwtjes.
De grootste uitdaging om hiermee als gebruiker te beginnen, heeft weinig met de techniek te maken. Het is het in kaart brengen van de boodschap die verteld moet worden (en wie dit gaat doen!) Op het moment dat dit bepaald is, gaan wij met jullie in gesprek om de best passende technische oplossing bij te adviseren. En daarna de gebruikers op te leiden om het systeem te gebruiken. Dit klinkt overigens moeilijker dan het is, want wij houden van goed werkende én eenvoudig functioneel te beheren oplossingen voor presenteren.
Het principe van digital signage of narrowcasting is als volgt te definiëren: Je gerichte boodschap op een gericht tijdstip communiceren naar een gerichte doelgroep op gerichte beelddragers. Door middel van centrale software en slimme indeling van displaylocaties, kan een contentbeheerder met minimale moeite zijn doelgroep bereiken.
Deze doelgroep is grofweg in twee categorieën in delen:
De belangrijkste succesfactor voor deze oplossing, is het in kaart brengen van de aangewezen gebruikers. Of dit nu de receptioniste is, of een extern mediabureau, deze stakeholders moeten gefaciliteerd worden met een systeem, dat ze geautomatiseerd helpt om content te publiceren. Betrek daarnaast ook de IT-afdeling om te verifiëren dat je oplossing ook via het netwerk (of daarbuiten!) kan draaien.
Veel digital signage software werkt tegenwoordig via de cloud. Dit heeft minimale impact op je netwerk en zorgt voor een snelle en modulaire uitrol mogelijkheid. Daarnaast kan de gebruiker via elke laptop of pc inloggen, mits deze de juiste rechten heeft. Indien er vanuit IT-beleid toch een oplossing binnen de organisatie zelf gehost moet worden, is dit uiteraard ook geen probleem!
Tot slot inventarisen we met jullie welke beelddragers er ingezet kunnen worden. De meeste narrowcasting software werkt tegenwoordig prima op de vaak aanwezige interne media player op displays. Indien de toepassing dit niet toestaat, wijken we uit naar een aparte player. Dit kan ook een mix zijn, zolang de TCO voor jouw oplossing maar zo laag mogelijk blijft. De grootte en type display, tot slot, hangt af van de ruimte waart hij in hangt en de duur waarop het display aan staat. Hiervoor gebruiken we professionele displays, LCD, LED of OLED, die 16, 18 of zelfs 24 uur per dag aan kunnen staan.
Bij hoogwaardige kwaliteit van onze diensten horen gelijksoortige producten. Avesqo heeft met geselecteerde fabrikanten en leveranciers een partnership, zodat jij verzekerd bent van goede producten en ondersteuning hierop (zowel korte als lange termijn!) Voor dit soort oplossingen partneren we vaak met onderstaande fabrikanten:
Heb je zelf goede ervaring met andere merken of gebruik je die al? Geen probleem, het belangrijkste is dat de gekozen oplossing bij jullie organisatie past. We gaan graag het project met je aan!
Bekijk ook onze andere oplossingen
ONTMOETEN & VERGADERENOplossingen die naadloos aansluiten bij jouw manier van tijd en plaats onafhankelijk werken. |
BEHEREN & ONDERSTEUNENGeen zorgen om de gebruikte hard -en software. Die houden wij “up & running” voor je. |